Voor iedere ondernemer die een zakelijk Instagram-account heeft: check het profiel (bio) en ga aan de slag met deze 5 tips. Gegarandeerd dat je het profiel aantrekkelijker kunt maken!

1.    Pak die link!

Instagram is extreem linkvrij. De enige plaats waar je wel een (klikbare) link kunt plaatsen is in je biografie. Doe dat dan ook! Dit is de kans om bezoekers te verleiden snel naar je site te gaan, iets te kopen, lezen, aanvragen etc.. Plaats hier een link naar je website of webshop, maar overweeg ook om hier actiematig een link te plaatsen. Zo kun je in een Instagram-post een actie promoten en vermelden dat een link in de bio staat voor meer info of deelname. Je kan het ook gebruiken voor verwijzingen naar recepten en productaanbiedingen. Zie hieronder hoe Pathé en Jumbo links inzetten.

zakelijk instagram profiel pathe

 

zakelijk instagram profiel jumbo

 

2.    Contactgegevens

Het klink zo simpel, maar deze belangrijke basis ontbreekt vaak wanneer het nodig is. Het is niet voor elke business relevant om een telefoonnummer en locatie te vermelden, maar voor een lokale onderneming toch zeker een must. Je hebt weinig ruimte in je bio, dus bepaal wat het belangrijkst is. Zie hieronder hoe Jaguar Rotterdam en een restaurant hun contactgegevens vermelden.

 

zakelijk instagram bio jaguar

 

zakelijk instagram bio restaurant

 

3.    Community uitbreiden (andere social media kanalen)

Elk social media kanaal leent zich voor andere uitingen en interactie met je doelgroep. Je wilt de Instagram-community ook naar je andere kanalen loodsen. Vermeld daarom in je bio onder welke naam je bijvoorbeeld op Facebook, Twitter en/of Pinterest te vinden bent. Zie hieronder hoe United Airlines hun andere social media kanalen opneemt.

zakelijk instagram bio united airlines

 

4.    Meer smoel met emojis

Geef je profiel meer karakter door emojis te plaatsen. Dit past natuurlijk niet bij elke business, maar tussen alle tekst springt een vrolijke, toepasselijke emoji er wel uit (en neemt weinig ruimte in). Zie hieronder twee mooie voorbeelden: Baxshop en Candy of the Month.

 

instagram profiel zakelijk baxshop

 

instagram bio zakelijk

 

5.    Unieke hashtags

Gebruik je een bedrijfsspecifieke hashtag in je berichten? Neem deze dan zeker op in je Instagram-profiel. Zo vergroot je de kans dat Instagrammers foto’s posten met deze hashtag. Het is makkelijker om deze foto’s te vinden, er op te reageren en ze eventueel te regrammen. Mooie manier dus om je community verder uit te bouwen. Heb je een actie lopen waarbij je een hashtag inzet? Hup, ook in je Instagram bio!

Budweiser gebruikt de unieke hashtag #ThisBudsForYou en Canon Nederland de minder creatieve, maar erg logische #CanonNederland.

 

instagram profiel zakelijk budweiser

 

instagram zakelijk profiel verbeteren

 

Zakelijk verder aan de slag met Instagram?

Ben je benieuwd wat je zakelijk uit Instagram kunt halen of zoek je iemand die het beheer voor jou uit handen neemt? Neem dan vrijblijvend contact op.

 

Ja, laten we eens kennismaken!

Bewaren

Share This