Waarom zakelijk bloggen of blogs laten schrijven?

zakelijk bloggen tekstschrijver Breda

 

De meest bekende blogs zijn waarschijnlijk de foodblogs. Die begonnen ooit als hobby, maar door het enorme aantal bezoekers is het voor de grote foodbloggers serious business geworden. Bloggen werkt in die branche erg goed, maar bloggen kan in elke business een grote toegevoegde waarde bieden. Als ondernemer kan je een blog perfect inzetten als marketingtool. We praten dan over zakelijk bloggen. Organisaties die bloggen krijgen zo’n 55% meer bezoekers dan organisaties die niet bloggen (onderzoek HubSpot).

Je site is vaak statisch en mensen en biedt weinig interactie met je doelgroep. Om die reden zet je waarschijnlijk al social media in. Via die weg creëer je volgers, weet je mensen naar je site te verwijzen, stijg je in Google en ben je zichtbaar voor potentiële klanten. Goed bezig! Maar krijg je inderdaad steeds meer bezoekers? Ben je online ‘interessant’ genoeg? Groeien de aanvragen? Als dat niet het geval is, ga dan aan de slag met bloggen. Zoek de interactie met je doelgroep door interessante artikelen te plaatsen, maar geef bovenal wat waardevols weg. Dat doe je door kennis te delen. Dat kan al heel eenvoudig door tips en ideeen te posten. Wees niet bang om ‘iets weg te geven’, het betaalt zich terug! Het is natuurlijk investeren (in tijd), maar bovenal geeft het jenaast binding met de doelgroep de gelegenheid om te laten zien dat je de expert bent. Dat je kennis van zaken hebt. Op die manier ben je interessanter voor potentiële klanten.

Zoekmachines houden van blogs!

Los van interactie, binding en imago is zakelijk bloggen zeer interessant voor de zoekmachineoptimalisatie (SEO). In de eerste plaats moet je inhoudelijk goede blogs schrijven. Als je daarbij ook let op de zoekwoorden kan je zakelijke blog hoog ranken in Google.  Uit onderzoek (HubSpot) blijkt ook dat organisaties met een blog zo’n 97% meer links krijgen dan organisaties zonder een blog. Ook dit heeft een positieve invloed op de vindbaarheid bij zoekmachines.

 

Interesse om blogs uit te besteden?

Benieuwd wat zakelijk bloggen concreet voor jouw bedrijf kan betekenen en wat ik hierin kan doen? Neem dan vrijblijvend contact op. Denk onder meer aan het opstellen van een blogplan, blogideeën, (mede)schrijven van blogs, taalchecks en zoekwoordadvies.

 

Bewaren

Bewaren