Schrijf je blogs voor jouw bedrijf? Ja, en ben je bekend met LinkedIn Pulse? Nee, lees dan snel verder en bereik meteen een groter publiek met je blogs! Veel mensen weten niet dat LinkedIn Pulse bestaat, dus val snel zelf op door Pulse te gebruiken.

Wat is LinkedIn Pulse?

Het antwoord van LinkedIn zelf: “LinkedIn Pulse is de nieuws-app die op u is afgestemd. U kunt er interessante content vinden en discussies beginnen over veelbesproken nieuws met miljoenen professionals wereldwijd.” Oftewel LinkedIn Pulse is de plaats waar professionals (zoals jij) kennis delen door blogs te publiceren over hun vakgebied. En het mooie: LinkedIn Pulse (LinkedIn heeft het ooit gekocht voor 90 miljoen dollar) is geïntegreerd in LinkedIn, waardoor je blog op de tijdlijn van je relaties verschijnt én zij krijgen een notificatie! Zowel op mobiel als desktop.

Als je actief bent op LinkedIn is het je wellicht al opgevallen dat je niet alleen een melding krijgt wanneer iemand jouw profiel heeft bekeken, maar ook wanneer iemand een blog heeft gepubliceerd. Connectie X ‘publiced a new post’. Op deze manier zien al jouw connecties jouw publicatie. Dat is LinkedIn Pulse!

LinkedIn-Pulse-notificatie

6 goede redenen om LinkedIn Pulse in te zetten voor jouw blogs:

  • Je laat zien dat jij de expert bent binnen jouw vakgebied
  • Het is een laagdrempelige manier om jouw zakelijke connecties te attenderen op jouw blog
  • Door de notificatie ben je zichtbaarder bij je netwerk dan via andere social media
  • Reacties, likes en shares leveren een groter (betrouwbaar) bereik op
  • Bij elke publicatie zie je interessante statistieken (o.a. aantal lezers)
  • Het is nu nog relatief rustig met Nederlandse publicaties. Stap snel in!

Let op: Publiceer het artikel wel eerst op je eigen site (duplicate content)
100% uitsluitsel over duplicate content is er niet. Voor de volledigheid: Google rankt een webpagina minder hoog als de inhoud niet uniek is, dus ergens anders ook te lezen is. Of dit ook voor LinkedIn Pulse geldt is niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk kan het weinig kwaad, maar wil je het bericht ook op je site zetten, doe dat dan voor de zekerheid eerst. Dan wordt je eigen site als eerste geïndexeerd door Google. Beperkt herschrijven (titel, tussenkoppen en de inleiding) kan nooit kwaad. Google verandert regelmatig z’n algoritme, dus je weet nooit welk effect het heeft.

Je ziet ook dat mensen een deel van hun tekst op LinkedIn Pulse plaatsen en doorlinken naar het volledige artikel op hun site. Ik raad dit niet aan omdat je een extra klik van de lezer vraagt en een like, share of reactie binnen LinkedIn Pulse misloopt.

Hoe publiceer je blogs op Linkedin Pulse?

Voor de duidelijkheid: LinkedIn Pulse is iets anders dan het delen van een statusupdate op je tijdlijn. Op je LinkedIn-homepage vind je drie opties: share an update, upload a photo en publish a publish een post. Als je een item op LinkedIn Pulse wilt publiceren, kies je de laatste optie. Heb je deze optie niet, zet dan even je profiel over van Nederlands naar Engels. De optie is namelijk nog niet beschikbaar voor Nederlandse profielen. Je past deze instelling aan door bovenin (rechts) op je profielfoto te klikken. Je ziet dan ‘Account & instellingen’. Daar kies je voor ‘Taal wijzigen’ en na het invullen van je wachtwoord kun je de Engelse taal selecteren. Je ziet dat je dan de 3 opties hebt:

LinkedIn Pulse publish

 

Het publiceren van een ‘post’ is vervolgens enorm eenvoudig. Onderstaande afbeelding geeft al een eerste indruk.

LinkedIn Pulse blog plaatsen

 

Hulp nodig met bloggen?

Neem dan vrijblijvend contact op. Ik kan je helpen bij het opstellen van een blogplan, blogideeën, (mede)schrijven van blogs, taalchecks en zoekwoordadvies. Lees alvast meer over zakelijk bloggen.

Share This