Verrassend vaak zijn de metatags van een site niet op orde of zelfs helemaal niet geschreven. Stiekem maak ik dan een sprongetje, want er valt voor deze site winst te behalen! Ik geef je in deze blog twee heel belangrijke redenen waarom jij killer metatags moet (laten) schrijven. En geen idee wat metatags zijn? Lees dan helemaal verder.

Wat zijn metatags?

Ik hou het hier heel basic. Metatags bestaan onder meer uit een title tag en een meta description. Oftewel de titel/kop van de webpagina en een korte omschrijving. Dit zijn de teksten die je in zoekmachines terug ziet komen. Althans als je ze ingevuld hebt, zo niet, dan pakken zoekmachines hiervoor standaard de eerste woorden die ze op je webpagina’s aantreffen. Deze metagegevens voer je in in de ‘achterkant’ van je site (vaak een CMS).

Bekijk het voorbeeld hieronder. Dit zie je terug in Google als je zoekt op ‘webteksten Breda’

metadescription-voorbeeld-1

Maar het kan er ook zo uit zien. Met de zoekopdracht: ‘stadswandeling Breda’. De titel is prima, maar de omschrijving…..:

metadescription-shot3

Twee belangrijke redenen waarom jij killer metatags nodig hebt!

 

 1. Hogere Google ranking

In de titel en omschrijving van je webpagina’s kun je mooi de belangrijkste zoekwoorden voor die betreffende pagina’s opnemen. Hou het uiteraard wel goed leesbaar. Bij de zoekmachines verdien je ‘extra’ punten als je de zoekwoorden in de metatags opneemt. Dit is dus de eerste winst om hoger in Google te ranken! Hou wel rekening met het beperkte aantal zichtbare tekens. De maximaal aanbevolen lengte voor de titel is 65 tekens. De aanbevolen lengte van de meta description ligt tussen de 140 en 160 tekens. Gebruik per pagina ook unieke metatags!

2. Betere conversie

In de metaomschrijving kun je kort en bondig vertellen wat men op jouw webpagina kan verwachten. Als je dat goed doet, komt de bezoeker niet bedrogen uit en zal het bezoek aan jouw webpagina ook werkelijk bieden wat hij/zij zoekt. Relevantie is erg belangrijk voor je conversie. Je kan ook extra bezoekers verwachten als je een sterkte call-to-action opneemt in de omschrijving. Zo blijf je de concurrentie een stap voor!

Uit onderzoek van Survey Monkey blijkt dat 43.2% van de mensen op basis van (alleen) de metagegevens op een zoekresultaat klikt!

Metatags schrijven, liever uitbesteden?

Het schrijven van passende en unieke metagegevens hoeft niet veel tijd te kosten en levert al snel een aardige winst in de zoekmachines op. Het kan wel een behoorlijke klus zijn als je veel webpagina’s hebt. Zeker als je de meest relevante zoekwoorden op wilt nemen (wellicht ook een zoekwoordonderzoek). Geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan met metatags? Dan neem ik het graag uit handen. Stuur gerust een mailtje voor een prijsopgave.

Share This